Gezonde inspiratie

We zijn alweer in een nieuw jaar aanbeland, een jaar waarin we onze kaart weer meermaals gaan vernieuwen. Enkele weken geleden zijn we inspiratie op gaan doen in het Westland, waar vele lokale landbouwers hun grond hebben. We zijn op bezoek geweest bij Koppert Cress om met hen te brainstormen over gezondheid, gebruik van groenten en de effecten van cress.

Foto 1 small
Tijdens ons bezoek kregen we een workshop over het gebruik van cress, een rondleiding door de proeftuin van Koppert Cress en zijn we in gesprek gegaan over het gebruik van smaken, ongezonde toevoegingen en gezonde alternatieven. Hierbij stond het gebruik van groenten centraal en van daaruit zijn we verder gaan denken over de mogelijkheden om smaken te creëren door het gebruik van groenten en cressen. We hebben veel inspiratie opgedaan en stof tot nadenken mee naar huis genomen.

Nu we alweer druk bezig zijn met de nieuwe kaart ben ik volop bezig met inspiratie. Voor mij is dat meer dan alleen het zoeken naar inspiratie, ik ben zelf ook continu bezig om anderen te inspireren. Ik inspireer mijn team en de mensen om mij heen om verder te denken, te leren én te kijken. Deze maand zijn we een masterclass gestart in de keuken, waarbij we elkaar inspireren en kennis overdragen met onderwerpen zoals het maken van sauzen of het bereiden van asperges. Tijdens de volgende masterclass ga ik mijn team voordoen hoe ze een lammetje kunnen uitbenen. Dit zijn ontzettend leuke en leerzame sessies die goed ontvangen worden.

Wednesday
Over lam gesproken: het voorjaar staat weer voor de deur! Één van mijn favoriete seizoensovergangen is die van winter naar lente. Er zijn zoveel nieuwe producten die na een stevige winter weer opkomen, daarom is het voor mij het perfecte moment om over te gaan naar een nieuwe kaart, die op 15 maart van start zal gaan. Één week daarvoor gaat mijn vaste slager de eerste lammetjes slachten, precies op tijd voor ons. Frisse lentesmaken staan voorop in de nieuwe kaart met verder natuurlijk mooie seizoensgroenten zoals asperges en heerlijke combinaties van prachtig lamsvlees.

Ik kan niet wachten tot ik de nieuwe kaart aan jullie kan presenteren. Tot die tijd zijn wij nog druk aan het combineren, presenteren en proeven, zodat we er helemaal klaar voor zijn op 15 maart.

Hopelijk tot dan!
Edwin

Eerder gepost

Bowery Food Market

The opening of our Bowery restaurant, which is already more than two years ago, was a big adventure. With all experience we brought on as a team, it was still a big jump without a safety net. With ups and downs we managed to take the first steps with an enormous drive...

Lees meer

Wijn, wijn en nog eens wijn….

Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam in Bowery Restaurant en het lijkt mij een mooi moment om mezelf via deze blog voor te stellen. Naast de presentatie van de ‘wine of the week’ op onze social media kanalen ben ik, als sommelier, verantwoordelijk voor elk heerlijk...

Lees meer