Een nieuwe start met een jaar ervaring

Na de feestdagen is het tijd voor een nieuwe start. Tijd om te focussen op nieuwe kansen, het perfectioneren van details en het maken van veranderingen. Één van deze veranderingen is onze nieuwe menukaart die gepland staat voor begin maart, de start van de lente. Dit is een enerverende tijd voor het keukenteam waarin ze hun creatieve talenten kunnen tonen. Ze zijn al weken bezig met nieuwe probeersels, ingrediënten en smaakcombinaties om deze aan de chef te tonen. Ondertussen kan het service team zoeken naar nieuwe wijnen, bieren en dranken om de smaken op het lente menu te complementeren.

Samen raken de koks en bediening enthousiast en krijgen nieuwe energie van spannende gerechten en perfect ogende borden. Elkaar uitdagend is iedereen op zoek naar erkenning door hun gerecht op de nieuwe menukaart te krijgen. Het is een voorrecht om met de mooiste ingrediënten te werken en deze in de meest verrassende en verbluffende combinaties te gieten. De komende maand wordt voor velen een achtbaan van smaken (en emoties) terwijl de chef de beste gerechten selecteert voor het lente menu.

Blog
Een andere verandering is dat we onze selectie van wijnen per glas gaan uitbreiden. Recentelijk hebben diverse medewerkers wijneducatie gevolgd en zijn zeer succesvol geslaagd. Dit gecombineerd met de reeds aanwezige kennis geeft ons het vertrouwen dat we nieuwe verborgen pareltjes per glas kunnen aanbieden om onze selectie te completeren. Elke week zullen we een andere wijn voeren buiten de kaart en het team zal mooie wijnen openen om uw gerecht en smaak te complementeren. Het beloven mooie wijnmomenten te worden nu er een aantal geweldige wijnen onderweg zijn naar onze kelders.

friday
Naast het vooruit kijken, is het goed om ook af en toe terug te kijken en zeker na een openingsjaar zoals wij dat hebben beleefd. We hebben al vele mooie momenten meegemaakt en herinneringen te over aan afgelopen jaar waar we uiteraard weer van kunnen leren. We starten het nieuwe jaar met mooie kansen om Bowery verder te ontwikkelen, samen met een ‘rugzak’ en een jaar ervaring om op te leunen. Over één ding is iedereen het eens: we kunnen nog meer, we kunnen nog beter! We zijn klaar voor 2017!

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, nieuwe kansen en nieuwe prachtige gerechten en wijnen. Bovenal kijk ik er naar uit om onze gasten wederom te mogen verwelkomen bij Bowery voor een geweldige lunch- of diner ervaring!

Rick Bakker
Restaurant manager

Eerder gepost

Bowery Food Market

The opening of our Bowery restaurant, which is already more than two years ago, was a big adventure. With all experience we brought on as a team, it was still a big jump without a safety net. With ups and downs we managed to take the first steps with an enormous drive...

Lees meer

Wijn, wijn en nog eens wijn….

Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam in Bowery Restaurant en het lijkt mij een mooi moment om mezelf via deze blog voor te stellen. Naast de presentatie van de ‘wine of the week’ op onze social media kanalen ben ik, als sommelier, verantwoordelijk voor elk heerlijk...

Lees meer