Over Bowery Restaurant
Bowery Restaurant, gevestigd in Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt een informele maar gastronomische lunch- en dinerervaring, geïnspireerd door het Nederlandse erfgoed dat zichtbaar is in het logo en de inrichting. Het menu toont gerechten bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten, met een mix van grill specialiteiten, Aziatische smaken en authentieke klassiekers. Genoemd naar het Nederlandse woord voor "boerderij" en een bekend gebied in New York City, combineert Bowery naadloos de Nederlandse traditie met kosmopolitische flair.
Maak kennis met het team
Rick van Gool
Restaurant & Room Service Manager
Maak kennis met Rick, onze hospitality maestro. Na de middelbare school was hij uit op avontuur en ontdekken, zo reisde Rick door Australië en studeerde hij in Bangkok. Met zijn studie International Hospitality Management werkte hij zich omhoog van stagiair naar zijn huidige rol als Restaurant & Room Service Manager bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol.
Philip Cappone
Assistant Restaurant & Room Service Manager
Philip, afkomstig uit Bulgarije, begon zijn carrière bij Hilton als stagiair, groeide door naar Supervisor en werd vorig jaar gepromoveerd naar zijn huidige functie. Hij heeft een passie voor wijn en haalde tijdens zijn studie meerdere certificaten. Tijdens het werken bij Bowery deed hij veel ervaring op. Het samenstellen van zijn eerste wijnmenu was dan ook een memorabel moment. Philip volgt een masteropleiding en kijkt uit naar nieuwe uitdagingen en projecten bij Bowery.
Matteo Rigoni
F&B Manager
Een trotse Italiaan uit Rome die verliefd is op eten & drinken. Toen Matteo bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol kwam, had hij al meer dan 10 jaar ervaring in restaurants en bars in Groot-Brittannië en Italië. Matteo is een echte hospitality professional en hij werkt graag voor Bowery vanwege de kwaliteit, de service en het leuke team.
Edwin van den Heijkant
Executive Chef
Hij begon zijn culinaire ontwikkeling in de Franse keuken in toprestaurants en later groeide hij door bij Relais & Chateaux Savelberg. In 2010 sloot Edwin zich aan bij Hilton The Hague als Executive Chef en opende daar F&B-concepten voordat hij in 2015 naar Hilton Amsterdam Airport Schiphol kwam. Hier opende hij Bowery Restaurant en Axis Lobby & Cocktail Bar met succes, resulterend in de prijs voor F&B Hotel van het jaar 2017. Edwin geeft nu prioriteit aan talentontwikkeling, duurzaamheid en innovatie binnen zijn team.
Gerrie van der Hoest
Head Chef
Na een aantal jaar in kleine, high-end restaurants te hebben gewerkt, was Gerrie toe aan een nieuwe uitdaging. In 2012 ontmoette hij Edwin van den Heijkant en sloeg hij de handen ineen en zijn carrière bij Hilton begon. Gerrie houdt van de dynamiek en het geeft hem energie wanneer gasten het restaurant blij verlaten.
Maarten Horzelenberg
Sous Chef
Maarten begon zijn culinaire carrière als stagiair bij Savelberg, waar hij Edwin van den Heijkant ontmoette. Deze connectie bracht hem in 2013 naar Hilton. Maarten heeft een passie voor het creëren van onvergetelijke ervaringen en het verrassen van gasten met zijn culinaire expertise. Voor hem is Hilton meer dan alleen een werkplek: het is als familie!
Hyram la Paz
Junior Sous Chef
Hyram begon als stagiair op Curaçao en deed waardevolle ervaring op in de hotelbranche. Omdat hij zich graag wilde ontwikkelen als professionele chef-kok, verhuisde hij naar Nederland en begon hij zijn stage bij Bowery in 2019 en is sindsdien gebleven. Hyram houdt van de algehele gasttevredenheid.
Valerian Derstila
Chef de Partie
Valerian is sinds 2021 lid van de Hilton-familie en is er trots op om voor Hilton te werken. Hij heeft de waarden van Hilton omarmd in de jaren dat hij hier werkt en is van een gemiddelde commischef uitgegroeid tot een uitmuntende Chef de Partie, waarmee hij blijk geeft van zijn toewijding en hij erkenning verdient.
Word jij onze nieuwe collega?
Klaar om je culinaire carrière naar een hoger niveau te tillen? Kom werken bij Bowery en word deel van ons geweldige team. Bekijk onze openstaande vacatures en begin vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen!