Een jaar gevuld met gastvrijheid

Het één jarig jubileum van Bowery Restaurant op 17 december bracht een einde aan een openingsjaar gevuld met bijzondere momenten. Al deze momenten hebben één ding gemeen, ze zijn namelijk allen gebouwd op gastvrijheid. Gastvrijheid speelt een belangrijke rol in mijn dagelijks leven, niet enkel in mijn professionele beleving maar ook privé. Gastvrijheid zit in mijn doen en laten, in elke actie die ik uitvoer. Oogcontact maken met de kassière bij de plaatselijke supermarkt, vriendelijk gedag zeggen bij het passeren op straat en rustig wachten terwijl reizigers uit de trein stappen op het station, het zijn allemaal uitingen van gastvrijheid. Het zien van de behoeftes van een medemens, dat is de essentie van gastvrijheid.

Dagelijks word ik er aan herinnerd hoe belangrijk het is om juist in te schatten wat de behoeftes zijn van mijn gast en is het voor mij zaak om goed over te komen op de persoon tegenover mij. Er is namelijk geen garantie dat een gast, collega of medereiziger het precies zo ontvangt als dat jij het bedoelt. Uiteindelijk zijn we zelf verantwoordelijk voor de manier waarop onze communicatie ontvangen wordt.

Dit is dan ook een belangrijk facet in ons restaurant, waar we dagelijks gasten van vele verschillende nationaliteiten en culturen mogen ontvangen. Elke gast ervaart het anders om ontvangen en begeleidt te worden naar de tafel door onze hostess. Elke gast ervaart het anders als wij vol trots onze mooiste producten toelichten aan tafel. Ook iedere gast heeft een andere mening over het eten dat wij serveren. En juist al die verschillende meningen en opvattingen maakt mijn werk zo uitdagend en interessant. Dat vertaalt zich in het plezier waarmee mijn fantastische team elke dag onze gasten geweldige service verleent!

Gedurende het afgelopen jaar hebben we meer dan 120.000 gasten mogen verwelkomen in Bowery en net zoveel verschillen mogen waarnemen. Wij hebben ons telkens kunnen aanpassen naar de wensen van onze gasten doordat er een team op de vloer staat die dit mogelijk maakt, samen als gezamenlijk doel hebben om onze gasten een bijzonder moment te laten beleven. Een team dat soms botst met elkaar maar altijd de gastvrijheid in elkaar vindt om verschillen opzij te zetten en de gast op de eerste plek te plaatsen. Een team dat barst van de creativiteit, snapt wat service is en overloopt van de gastvrijheid. Niet alleen voor onze gasten, maar ook voor de medemens. Dat is niet aan te leren, het is een gevoel, een instelling, een levenswijze.

Na een druk en succesvol openingsjaar hebben we inmiddels alles een keer meegemaakt, elk moment ervaren en kunnen we aan de slag met de toekomst van Bowery. Een toekomst die veel gastvrijheid beloofd, nieuwe culinaire verrassingen en heel veel inzet van een gepassioneerd team met maar één doel: onze gasten een unieke ervaring bezorgen!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen, dat u samen met familie of vrienden het jaar in stijl kunt afsluiten en ik zie u graag in 2017 weer in Bowery voor een gezonde dosis gastvrijheid!

Restaurant manager
Rick Bakker

Eerder gepost

Bowery Food Market

The opening of our Bowery restaurant, which is already more than two years ago, was a big adventure. With all experience we brought on as a team, it was still a big jump without a safety net. With ups and downs we managed to take the first steps with an enormous drive...

Lees meer

Wijn, wijn en nog eens wijn….

Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam in Bowery Restaurant en het lijkt mij een mooi moment om mezelf via deze blog voor te stellen. Naast de presentatie van de ‘wine of the week’ op onze social media kanalen ben ik, als sommelier, verantwoordelijk voor elk heerlijk...

Lees meer